Over ons

Sandra van Duijl

Hulp is zo hard nodig!

“Waar zijn hier mensen met Downsyndroom?” Deze vraag van Laurens, onze zoon van inmiddels 21 met het syndroom van Down, zette ons destijds aan het denken. Tijdens onze reis door Suriname ontmoetten we in Palumeu een jongen met het syndroom van Down. Hij ging als enige in zijn dorp niet naar school. De juf wist niet hoe hij les moest krijgen, omdat hij nauwelijks sprak. 

Wij gingen langs op school. Met onze ervaring van Laurens zijn lagere schooltijd, konden Laurens en ik juf en ouders informeren en laten zien hoe Laurens leerde in zijn eerste schooljaren. Wennie begon een week later op school! Nu zijn we 7 jaar verder. Deze eerste ontroerend mooie ervaring heeft mij doen beseffen dat het eenvoudig delen van de kennis, ervaring en de leermethoden die wij in Nederland hebben, voor kinderen en volwassenen elders een veel mooiere toekomst betekent. En ik weet nog als de dag van gisteren hoe veel het me waard was hulp te krijgen, informatie te lezen over het syndroom van Down en te weten hoe wij Laurens zo goed mogelijk konden helpen, goede zorg voor hem te krijgen en ervaringen van andere ouders te horen. Dit is de basis van Dutch Down Support. Hoe meer ouders, therapeuten en leerkrachten hier hun ervaringen met elders willen delen, hoe meer hoop en een betere toekomst er is voor kinderen als de onzen! Het is zo hard nodig! Doe je mee?”

Antoinette van Gerven

Iedereen verdient dezelfde kansen

“Het is ontzettend mooi om, met vaak zulke kleine dingen, zoveel kinderen en hun ouders of begeleiders op weg te kunnen helpen naar een beter bestaan. Kinderen met het syndroom van Down verdienen dezelfde kansen als ieder ander kind. Ik heb met DDSF scholen in Kenia bezocht en gezien hoe slecht de omstandigheden daar zijn en hoeveel hoop en verbetering het werk van Dutch Down Support betekent.

Sinds de oprichting van de stichting ben ik penningmeester. Ik doe de zakelijke en financiële dingen voor de stichting. Ik ben Register Accountant en heb 14 jaar bij een groot accountantskantoor gewerkt. Inmiddels werk ik al weer jaren als financieel controller en daarnaast ben ik moeder van 2 dochters.”

Eva van Amelsvoort

Wij zijn geluksvogels!

“Als moeder van drie kinderen besef ik me maar al te goed dat wij geluksvogels zijn dat we in Nederland kunnen opgroeien. Zéker sinds de geboorte van mijn dochter in 2009, die het syndroom van Down bleek te hebben, zag ik de grote kansen en mogelijkheden die haar en ons als gezin geboden worden. Kansen en mogelijkheden die wij met beide handen aangrijpen! [lees meer]

Doordat ik als reisadviseur, maar ook voor mijn plezier, veel reis, zie ik vaak genoeg dat de kansen en mogelijkheden in het buitenland níet altijd voor het oprapen liggen. Ik heb een hele tijd met veel plezier voor de Stichting Downsyndroom gewerkt, maar eigenlijk wilde ik ook graag iets betekenen voor ouders en kinderen in het buitenland. Na een tijdje met deze gedachte gespeeld te hebben, kwam Sandra op mijn pad. We bleken dezelfde visie te hebben en ook nog eens reuze goed met elkaar te kunnen werken. 

Sindsdien ligt mijn hart bij de Dutch Down Support Foundation en hoop ik dat we nog veel kunnen bijdragen aan de ontwikkeling voor kinderen met het syndroom van Down. Uiteraard willen we er zeker ook voor hun ouders zijn en voor de professionals die met het kind te maken krijgen. Als leerkracht basisonderwijs heb ik een goed beeld gekregen van onderwijs op maat en naast mijn persoonlijke ervaringen met een kind met het syndroom van Down, wil ik dit graag delen in het buitenland.”

Deel dit bericht met je vrienden!
Close Menu