Northern Welfare Center, eerste opstart kinderen

Mei 2010 – augustus 2015

DDSF steunt deze twee kinderen met Downsyndroom financieel.

De kinderen verblijven in het Northern Welfare Centre in Chiang Mai. Yig en Siouw zijn ziek door ondervoeding en sterken aan door medische begeleiding, gezonde voeding en verzorging. DDSF ondersteunt deze kinderen financieel waardoor ze in het Northern Welfare Center kunnen verblijven. Hier wordt goed voor de kinderen gezorgd. Daarnaast zorgt  DDSF ervoor dat Yig en Siouw iedere maand een weekend naar hun ouders in een veraf gelegen bergdorpje kunnen. Yig en Siouw zijn door de jaren heen veranderd in gezonde en vrolijke kinderen!

Een plek waar Yig en Siouw aansterken

Sallo Polak, van Philanthropy Connections, bezoekt Yig en Siouw met regelmaat en houdt ons op de hoogte: 

“Het was fantastisch om te zien hoe Yig en Siouw opbloeiden in het Northern Welfare Centre. Het waren wat in zichzelf gekeerde, vreugdeloze kindjes met duidelijke gezondheidsproblemen. Wat heb ik later met ze gelachen. Ze hebben humor, kunnen het enorm goed met elkaar vinden en zijn nu gewoon gezonde, karaktervolle, lieve ondeugden. Wat een effect van goede zorg en aandacht!”

Weer gezond

Yig en Siouw beginnen het regelmatige uitje naar de kinderarts erg gezellig te vinden. Tijdens het bezoek is er ook tijd voor een gezellig praatje en iets lekkers …

Wat een vooruitgang!

Bij veel Thaise gezinnen staat er voor het ontbijt, de lunch en het avondeten plakrijst op het menu. Voor Yig en Siouw was dit erg lastig om te eten. Nu de kinderen groter zijn, gaat het eten van plakrijst goed.