Samenwerken voor de toekomst.

Blijf op de hoogte van ons nieuws, volg verhalen van onze vrijwilligers en lees hier meer over onze resultaten en onze plannen. Onderstaand is per categorie te vinden aan welke projecten wij werken of gewerkt hebben. Volg ons ook op Facebook om sneller op te hoogte te blijven van onze voortgangen.

Mensen en doelen verbinden

Acceptatie en integratie stimuleren

Kennis en materialen delen

5 hours ago

KNUFFEL-actie. Help je mee? Doneer een knuffel!

Een knuffel is een glimlach met twee armen.
Een knuffel doet een kind groeien.
Een knuffel geeft een kind het gevoel dat er iemand voor hem is. Iemand die zacht is en geen oordeel heeft.
Een knuffel is er altijd voor je. Ook als je verdrietig bent of je je onveilig voelt.

Laten we met elkaar alle 160 leerlingen van de vier Special Unit scholen in Mombasa een glimlach met twee armen geven. Heb je een knuffel of knuffels die je voor deze actie wilt doneren, dan horen we het heel graag!

6 days ago

Sinds 2003 kent Nederland de Nationale Voorleesdagen. Dit is in het leven geroepen om het voorlezen aan jonge kinderen die nog niet kunnen lezen te stimuleren. Een prachtig initiatief. Maar hoeveel mooier is het om ook zelf te kunnen lezen...
Het maakt de wereld om je heen en daarbuiten begrijpelijker, het verrijkt je fantasie, zorgt voor creativiteit, het verschaft je inzichten. En lezen brengt nog zoveel meer moois met zich mee.
Op de 4 Special Unit scholen in Kenia zetten de leerlingen sinds kort kleine stapjes met lezen. Het enthousiasme is groot. Zowel bij de leerlingen als de leerkrachten!

1 week ago
Sandra

Mlaleo Special Unit, Mombasa, Kenia
A cheerful start of today’s school day. Physical exercises makes you more aware and concentrated.
Wishing you all a beautiful day over there!

Mlaleo Special Unit, Mombasa, Kenia
A cheerful start of today’s school day! Physical exercises as a start makes you more aware and concentrated.
Wishing you a beautiful day!

2 weeks ago

Wist je dat...?

Op maandag 6 januari zijn in Kenia de scholen gestart na een lange vakantie van twee maanden. Wij wensen alle leerlingen en docenten een mooi begin van het schooljaar met veel leerplezier!

2 weeks ago

Goede start van het jaar

Mariska en Sandra zijn dit jaar weer goed begonnen (op de foto). We tellen de dagen al af voor het volgende projectbezoek. Dan gaan Eva van Amelsvoort en Sandra van Duijl samen de vier scholen bezoeken in Kenia. Ze vertrekken zaterdag 22 februari 2020.

En we hebben nog een boel werk te verzetten: communicatie, projectplanning, inzamelen van materialen, etc. We kunnen hier best wat hulp bij gebruiken. Lijkt dit je wat? Stuur ons dan een PB, dan nemen we contact met je op. Delen van dit bericht vinden we uiteraard fijn.

1 month ago

✨ Wij wensen iedereen een hele fijne kerst met veel saamhorigheid! ✨

1 month ago

Ook in Suriname is het nu kerstvakantie. We kregen van het dagcentrum de Annie Creche nog een foto van Mignon (orthopedagoog) aan het werk. Mignon heeft ervoor kunnen zorgen dat alle leerlingen inmiddels zijn getest. Van hieruit zal verder worden gewerkt aan de ontwikkeling. Mooi nieuws! Fijn dat we hier een steentje aan hebben kunnen bijdragen. Een fijne kerstvakantie allemaal!

1 month ago
Steun Hulp speciaal onderwijs in Kenia. Kom in actie en doneer online • Geef.nl

Eva van Amelsvoort gaat het DDSF project "Scholing en ontwikkeling in Kenia' steunen met haar kennis en ervaring als leerkracht regulier en speciaal onderwijs en als moeder van Noa (11). Hier zijn we superblij mee!
Eva heeft via Geef.nl een link gemaakt zodat je kunt helpen dit project te realiseren. Help je mee?

Op zaterdag 22 februari vertrekken wij, Sandra van Duijl en Eva van Amelsvoort (leerkracht), naar Kenia voor een heel bijzonder project: we zullen op vier scho…

1 month ago

Dank jullie wel voor alle mooie en lieve reacties op de actie '160 cadeautjes voor Kenia'. En natuurlijk ook voor de vele donaties met een totaalbedrag van €302,50. Hartverwarmend!

Tijdens ons volgende bezoek in februari kunnen we hiermee ieder kind blij maken met een persoonlijk cadeautje. Om de kinderen eens op deze manier in het zonnetje te zetten. Met liefs uit Nederland!
En last but not least .. dank je wel Noud voor het mooi logo dat hebt getekend. Dat heeft zeker geholpen!

1 month ago

Sint actie: 160 CADEAUTJES VOOR KENIA

Wat mooi: we hebben 275 euro ontvangen voor de verwencadeautjes voor de 160 kinderen op de vier scholen in Mombasa Kenia. De actie loopt tot pakjes avond. Doe je ook mee en geef je de kinderen in Kenia een verwenmomentje.

De kinderen krijgen de cadeautjes met ons volgende projectbezoek in februari 2020. En een extra verwenmomentje is echt geen overbodige luxe. Er heerst grote armoede en we hebben zelf ervaren in oktober dat de kinderen geen eens wat te eten hebben tijdens school. Wat een verschil met Nederland. We kunnen samen voor deze 160 kinderen het verschil maken met een kleine gift. Noud heeft nog en mooi logo gemaakt voor deze actie. Hoe mooi is dat! Delen vinden we uiteraard heel fijn.

https://www.geef.nl/nl/doneer?charity=4121&mode=external

2 months ago
Photos from Dutch Down Support Foundation's post

Kleine verhalen uit Mombasa

We blikken even terug. Deze foto is genomen op de eerste dag dat we op de Special Unit van Kongowea waren. De kinderen van deze Special Unit spelen op het fotomoment nog niet samen met de kinderen van de reguliere school. Inmiddels zijn hier ook mooie stappen in gezet: de kinderen spelen nu af en toe samen met elkaar buiten. Aandacht voor integratie vinden we belangrijk.

2 months ago
Photos from Dutch Down Support Foundation's post

Sint actie: 160 SCHOENCADEAUTJES VOOR KENIA

Wat een fantastisch feest is het Sinterklaas feest in Nederland. Noud, zoon van Mariska van Woensel is er helemaal vol van. Sandra van Duijl vroeg aan Noud om mee te denken hoe wij als stichting schoencadeautjes kunnen verzamelen voor de 160 kinderen in Mombasa, Kenia.
Noud had een geweldig idee. Hij stuurde meteen een mail aan Sinterklaas. Hoe leuk zou het zijn dat er cadeautje in de schoenen zitten van onze eigen kinderen en in de schoenen van kinderen in Kenia!
Doe jij mee? Doneer dan een klein bedrag voor een schoencadeautje voor de 160 kinderen. Zo wordt het feest hier ook een feest daar.
Delen vinden we uiteraard superfijn 💕

https://www.geef.nl/nl/doneer?charity=4121&mode=external

2 months ago

Lieve volgers van Facebook. Wat zijn we blij dat jullie ons zo actief volgen door onze berichten te delen, liken of te voorzien van berichtjes. Super mooi! We hebben sinds kort ook een LinkedIn pagina van Dutch Down Support Foundation. Hier delen we ook posts en met deze posts willen we vooral een groter zakelijk netwerk bereiken met het oog op bekendheid, samenwerking en financiering. Zit je zelf ook op LinkedIn? Zou jij onze pagina dan willen volgen?

https://www.linkedin.com/comp…/dutch-down-support-foundation

2 months ago

Kleine verhalen uit Mombasa

Een betrokken ouder meldt zich al een uur voor aanvang van de Parents' Workshop. En wat doe je dan als trotse vader ...

Het zijn momenten als deze die ook zo waardevol zijn!

2 months ago

Lieve volgers van Facebook. Wat zijn we blij dat jullie ons zo actief volgen door onze berichten te delen, liken of te voorzien van berichtjes. Super mooi! We hebben sinds kort ook een LinkedIn pagina van Dutch Down Support Foundation. Hier delen we ook posts en met deze posts willen we vooral een groter zakelijk netwerk bereiken met het oog op bekendheid, samenwerking en financiering. Zit je zelf ook op LinkedIn? Zou jij onze pagina dan willen volgen?

https://www.linkedin.com/company/dutch-down-support-foundation

« 1 of 10 »

Close Menu