Samenwerken voor de toekomst.

Blijf op de hoogte van ons nieuws, volg verhalen van onze vrijwilligers en lees hier meer over onze resultaten en onze plannen. Onderstaand is per categorie te vinden aan welke projecten wij werken of gewerkt hebben. Volg ons ook op Facebook om sneller op te hoogte te blijven van onze voortgangen.

Mensen en doelen verbinden

Acceptatie en integratie stimuleren

Kennis en materialen delen

["error","(#100) Tried accessing nonexisting field (with_tags) on node type (PagePost) See more<\/a>"]
2 months ago

Vandaag 10 jaar geleden…

Vandaag 10 jaar geleden ondertekenden we de statuten en was Dutch Down Support Foundation een feit. Het was de bedoeling op deze dag ons speciaal ontworpen feestlogo te presenteren, maar we hebben besloten hiermee te wachten. In plaats daarvan willen we iedereen een hart onder de riem steken in deze moeilijke en verdrietige tijd. Laten we extra aandacht hebben voor elkaar en degenen die kwetsbaar zijn uit de wind houden. We kregen deze week het bericht dat ook de vier speciaal onderwijsscholen in Mombasa gesloten zijn vanwege het Corona virus. Deze foto is gemaakt tijdens een recente les. Een vrolijke noot op een surrealistische dag!

3 months ago

Moe maar voldaan gaan we Mombasa vannacht verlaten. Met nog even een (emotioneel) ouderbijeenkomstje hier en een vergadering met de leerkrachten daar is het eigenlijk onbeschrijfelijk wat we de afgelopen weken hebben meegemaakt. Mega toffe lessen gegeven, waarvan de ogen van de leerkrachten en de kinderen gingen stralen. We hebben daarnaast gestreden voor meer ruimte in de klassen voor deze prachtige kinderen! Ik ben van iedereen hier gaan houden. ❤ Bedankt voor jullie steun en betrokkenheid de afgelopen tijd. Dat voelt zó fijn! Mocht je nog een donatie willen doen voor dit geweldige 2-jarige project, dan kan dit via https://www.geef.nl/nl/actie/hulp-speciaal-onderwijs-in-kenia/donateurs #kenia #mombasa #specialneeds #sharingiscaring

3 months ago
Foto's uit het bericht van Dutch Down Support Foundation

Lezen en rekenen!

Vandaag zijn we op de Kadzandani Special Unit. De accommodaties op deze school zijn bar slecht. Maar wat zien we hier een positieve spirit en wat heeft het onderwijs hier sprongen gemaakt de afgelopen maanden. Hetgeen we hebben achtergelaten in oktober, is opgepakt en ondertussen verder uitgewerkt. Beelden zeggen in dit geval meer dan woorden!

3 months ago
TUI at Home Eva van Amelsvoort

Dag 3: Kongowea Special Unit

Dag 3. Vandaag aan twee scholen een bezoek gebracht. Opvallend is hoe warm we steeds weer welkom worden geheten! ? Onze hulp wordt zó ontzettend op prijs gesteld. En daardoor worden wij ontzettend gemotiveerd. Ook al zitten we soms met onze handen in het haar. Vandaag hebben Sandra en ik aan 30 (!) kinderen met een beperking les gegeven. En laten zien dat dit best wel mogelijk is! We hopen dat we de leerkrachten wat handvatten hebben gegeven, want sommigen lijken nog geen idee te hebben welke mogelijkheden er eigenlijk allemaal zijn met deze prachtige kinderen. Ze willen zó graag leren! Kijk maar naar hun ogen. #youcanseeitintheireyes #mentallychallenged #downsyndrome #autism #volunteering #teaching

3 months ago
Wat een bewondering!

Bewondering!

Vandaag onze 2e dag in Mombasa, onze dag op de Mlaleo Special Unit in de wijk Kisauni. Het is een dag waarop alles anders loopt dan gepland. Een dag waarvan je ook kunt zeggen, een dag als vele...

Bij aankomst op school vanochtend horen we dat een van de 4 leerkrachten gisterenavond is opgenomen in het ziekenhuis. Het is nog niet bekend wat ze heeft. Haar groep wordt in alle vroegte over de andere drie groepen verdeeld. De leerkracht van de groep jonge leerlingen vertelt tijdens de les, zich ook niet lekker te voelen. Ze vermoedt dengue en zegt na schooltijd naar het ziekenhuis te zullen gaan voor medicatie. Ze draait vandaag gewoon haar lessen om haar groep verder te helpen met lezen, schrijven en rekenen. Af en toe wankelt ze op haar benen, ze moet zich vastgrijpen om niet te vallen. Ondertussen met liefde haar leerlingen aanmoedigen, corrigeren waar nodig en grapjes maken. Ontroerend zoveel liefde en kracht.

De head teacher neemt de jongste kinderen onder haar ... See more

3 months ago
Eva

Eerste dag in Mombasa.

Daar gingen we, vanochtend vroeg! Met een zak vol knuffels, kennis en enthousiasme naar de eerste school, de Ronald Ngala School. Na een dag hard werken, ‘teaching the teachers’, mochten alle kinderen een leuke knuffel uitkiezen. Hoe bijzonder is het dat twee kinderen nu voor de knuffels van Eva’s kinderen gaan zorgen! ? #kenia #mombasa #school #specialneeds #volunteering #love #downsyndrome @ Ronald Ngala Primary School

3 months ago

ONDERWEG NAAR KENIA
Sandra van Duijl en Eva van Amelsvoort zijn vanavond vertrokken naar Kenia voor twee weken. Vol bepakt met vier koffers boordevol educatief spel- en leermateriaal. Vanaf maandag 24 februari gaan zij de vier Special Units bezoeken op de scholen in Kenia. En aan de slag met dagstructuur, Leespraat en Rekenlijn, ouderworkshops en nog veel meer....We houden je op de hoogte.

3 months ago
Foto's uit het bericht van Dutch Down Support Foundation

Bedankt!

Lieve Textielgroep Middelpolder van stichting Ons Tweede Thuis, dank voor jullie gastvrijheid. Het was heel fijn en waardevol bij jullie te mogen binnenlopen en creatieve ideeën op te doen.

Madeleine, Eveline en Willie, het moois dat jullie hebben gemaakt en we mochten kopen, zit inmiddels in onze koffers. Dit nemen we mee als voorbeeld voor de kleine werkplek die kort geleden door drie leerkrachten is opgezet in Mombasa, Kenia: het 'Hope Alive Vocational Training Center'.
Hier leren jongeren met een beperking een vak, zodat zij nu en in de toekomst een zinvolle dagbesteding hebben.
Het centrum is gestart met 5 jongeren en we hopen dat dit in de toekomst kan worden uitgebreid. Wij doen er alles aan om dit project te steunen!

Op de foto's Eveline en Madeleine aan de creatieve arbeid. Op deze manier delen zij hun kennis met de jongeren in Mombasa. Iets waar ze zelf ook heel blij mee zijn!

3 months ago
Steun Hulp speciaal onderwijs in Kenia. Kom in actie en doneer online • Geef.nl

Bijna zover ...

Zaterdag 22 februari reizen we naar Mombasa. Ons programma is weer overvol. En dat is nodig, want er is zoveel te doen voor de 4 speciaal onderwijs scholen! Introductie onderwijs op maat, dagritme, veiligheid, integratie, communiceren met behulp van gebaren, sport en spel, lezen, schrijven, rekenen, ouderparticipatie, buiten spelen, sexualiteit, opening van een Vocational Training Center...
En er komen vast ook weer 'verrassingen' op ons pad.

Wil je dit project steunen, dan kan dit via de Geef.nl link hieronder.
Leuk als je ons volgt op FB de komende weken!

Op zaterdag 22 februari vertrekken wij, Sandra van Duijl (Dutch Down Support) en Eva van Amelsvoort (leerkracht), naar Kenia voor een heel bijzonder project: w…

3 months ago
Docu: de strijd van een bijzondere Purmerendse buurtsuper in 'Tenminste Houdbaar Tot'

De moeite waard deze 12 minuten durende inspirerende docu. Een prachtig voorbeeld van integratie. Maar gaat deze buurtwinkel sluiten? https://www.nhnieuws.nl/nieuws/261356/docu-de-strijd-van-een-bijzondere-purmerendse-buurtsuper-in-tenminste-houdbaar-tot

PURMEREND - Het zijn spannende tijden voor medewerkers van buurtwinkel 'Superrr' in Pu

3 months ago

“Iets voor een ander doen.”

Een vervolg op onze Knuffelactie

Het waren mooie gesprekken op basisschool De Oase in Den Haag afgelopen vrijdag. Eva van Amelsvoort had bedacht ‘haar’ basisschool te betrekken bij de Knuffelactie voor Mombasa. Zij vertelde in de groepen 3 over Kenia. Hoe leven kinderen in Kenia? Hoe gaan ze naar school? Zij sprak ook met de klassen over Downsyndroom. Wat is Downsyndroom? Waarom hebben kinderen met Downsyndroom extra hulp nodig? En hoe gaat dat in een arm land als Kenia? In dit kader werd ook gesproken over iets voor elkaar doen. Een ander blij maken door iets te geven wat hij/zij zelf niet heeft. Knuffels in dit geval. ?

Eva: “Het was geweldig hier met de kinderen over te praten en te zien met hoeveel leuke ideeën ze kwamen om kinderen in Kenia te helpen.” Eva gaat ook nog de andere klassen betrekken bij het project. Er zijn inmiddels genoeg knuffels, maar er zijn veel manieren om de kinderen in Mombasa te laten weten dat er hier in ... See more

4 months ago
Eva

Ook in Mombasa voor kinderen met een beperking kans op leren en integratie!

11 jaar geleden kwam ik door de geboorte van Noa in een nieuwe wereld terecht: de wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Hoe bijzonder is het dat ik mijn weg zo snel heb kunnen vinden in deze mooie, maar ook vaak keiharde wereld. Maar nóg mooier is het dat ik daadwerkelijk iets kan betekenen. En dit allemaal dankzij een toevallige ontmoeting met Annette en een ‘match made in heaven’ met Sandra en haar stichting, de Dutch Down Support Foundation.
Op zaterdag 22 februari vertrekken we voor wederom een mooi project naar Kenia. Wil je meer weten en ons project steunen, ga dan naar https://www.geef.nl/nl/actie/hulp-speciaal-onderwijs-in-kenia/donateurs. Delen wordt op prijs gesteld! ?

4 months ago
Veranderingen in Mombasa!

Wat fantastisch dit filmpje te ontvangen vanuit Mombasa en te zien dat de sport & spel activiteiten die we zijn gestart in oktober, worden voortgezet. Op de Mlaleo Special Unit zat buiten spelen niet in het dagprogramma, omdat de niet afgezette ruimte voor de school onoverzichtelijk is en de leerkrachten het buitenspelen niet belangrijk vonden.
Nu weet school hoe belangrijk het is je energie kwijt te kunnen en met elkaar te spelen. Hoe leuk nu dit filmpje te ontvangen!!
In februari gaan we hekken of een afzetting maken op het schoolplein om het overzichtelijker te maken.

4 months ago

KNUFFEL-actie. Help je mee? Doneer een knuffel!

Een knuffel is een glimlach met twee armen.
Een knuffel doet een kind groeien.
Een knuffel geeft een kind het gevoel dat er iemand voor hem is. Iemand die zacht is en geen oordeel heeft.
Een knuffel is er altijd voor je. Ook als je verdrietig bent of je je onveilig voelt.

Laten we met elkaar alle 160 leerlingen van de vier Special Unit scholen in Mombasa een glimlach met twee armen geven. Heb je een knuffel of knuffels die je voor deze actie wilt doneren, dan horen we het heel graag!

4 months ago

Sinds 2003 kent Nederland de Nationale Voorleesdagen. Dit is in het leven geroepen om het voorlezen aan jonge kinderen die nog niet kunnen lezen te stimuleren. Een prachtig initiatief. Maar hoeveel mooier is het om ook zelf te kunnen lezen...
Het maakt de wereld om je heen en daarbuiten begrijpelijker, het verrijkt je fantasie, zorgt voor creativiteit, het verschaft je inzichten. En lezen brengt nog zoveel meer moois met zich mee.
Op de 4 Special Unit scholen in Kenia zetten de leerlingen sinds kort kleine stapjes met lezen. Het enthousiasme is groot. Zowel bij de leerlingen als de leerkrachten!

« 1 of 10 »

Close Menu