Samenwerken voor de toekomst.

Blijf op de hoogte van ons nieuws, volg verhalen van onze vrijwilligers en lees hier meer over onze resultaten en onze plannen. Onderstaand is per categorie te vinden aan welke projecten wij werken of gewerkt hebben. Volg ons ook op Facebook om sneller op te hoogte te blijven van onze voortgangen.

Mensen en doelen verbinden

Acceptatie en integratie stimuleren

Kennis en materialen delen

["error","cURL error 28: Operation timed out after 5000 milliseconds with 0 bytes received"]
1 week ago
Photos from Dutch Down Support Foundation's post

Graag willen we voorstellen …

Met de ondertekening van het Kamer van Koophandel formulier is het een feit: Mariska van Woensel versterkt per deze week het DDSF team/bestuur! Mariska werkt bij zorgorganisatie ‘Ons Tweede Thuis’ als communicatie coördinator. Met haar kennis en ervaring op het gebied van communicatie, operationeel management, evenementen, coaching vrijwilligers en door haar warme persoonlijkheid betekent Mariska veel voor DDSF.
Mariska is getrouwd met Edwin en moeder van Thijs en Noud. “Samen werken aan een beter leven voor mensen met een beperking.”
Mariska we zijn enorm blij met jou als collega!

2 months ago

Kleine verhalen uit Mombasa

Om een beeld te kunnen schetsen van wat wij doen, wat voor impact dit heeft en hoe hard het nodig is, hebben we de afgelopen weken kleine verhalen gedeeld op FB.
In oktober gaan we nu van start met ons 2-jarig Mombasa-schoolproject.

Zou je ons hierbij willen helpen, en vraag je je af op welke manier dat kan? Laat het ons weten. Wij zijn enorm blij met extra hulp!

Met vier scholen gaan we samenwerken. De komende maanden werken we verder aan de voorbereidingen en ondersteunen we de scholen en ouders al via WhatsApp berichten en calls. Met alle liefde!

2 months ago

Kleine verhalen uit Mombasa

Zoals teacher Kelvin, met wie we inmiddels drie jaar samenwerken. We hebben hem drie jaar geleden kennis laten maken met de ontwikkelingsmethode Kleine Stapjes en hem de map gegeven. Kelvin is een leerkracht met een enorm groot hart voor kinderen en met een geduld waar we ademloos naar kijken. Hij werkt sinds een paar weken thuis als Home Teacher, zoals hij zich noemt. Er zijn veel kinderen die niet naar school gaan om welke reden dan ook. Kelvin straalt als hij vertelt hoe goed de methode werkt en hoeveel hij ‘ zijn’ kinderen al heeft kunnen leren. We blijven Kelvin steunen in zijn werk.

2 months ago

Kleine verhalen uit Mombasa

Zoals Mercy, een alleenstaande moeder met 2 dochters met een verstandelijke beperking. Zij zat verlegen en vol spanning toe te kijken hoe haar dochters aan het tellen waren en een +1 som leerden maken. We hadden met elkaar de getallenlijn op de grond getekend en bij iedere sprong riepen de zusjes naar elkaar “+ 1”. Iedereen straalde in de klas. Niet alleen omdat de sommen goed gingen, maar ook omdat duidelijk werd dat je met veel plezier kunt leren. En dat leren voor iedereen mogelijk is. Dat het zelfvertrouwen geeft en het heel fijn is elkaar aan te moedigen. Het klaslokaal werd er nog warmer door, en dat was prachtig.

2 months ago
Parents with autistic children start centre in Kisii

Kleine verhalen uit Mombasa

Zoals de 110 ouders die naar de school kwamen waar we die maandagmiddag aan het werk waren. Het was inspirerend met elkaar te kunnen praten over het belang van samenwerking tussen school en ouders, en tussen ouders onderling. Hoe belangrijk is het samen één stem te vormen. Dat zorgt voor een veel groter bereik. Twee ouders hebben een vaste locatie kunnen regelen waar ouders en kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Ze bereikten hiermee zelfs het nieuws! Het olievlekje wordt een olievlek. Het is met een glimlach dat ik dit schrijf.

https://youtu.be/OTVxOAG7uLQ

A group of mothers in Kisii county have defied the stigma associated with Autism and are now showing the way in caring for children born with the condition. ...

2 months ago

Kleine verhalen uit Mombasa

Zoals Hamisi die zo graag wil leren lezen. Hij heeft zijn trotse moeder kunnen laten zien dat hij zijn naam herkent en de woordkaartjes ‘Hamisi’ en ‘ball’ kan onderscheiden. Een enorm applaus voor Hamisi. Zijn glimlach is onvergetelijk. In oktober starten we ons project ook op zijn school!

2 months ago

Kleine verhalen uit Mombasa

Zoals Leroy die nog nooit in de klas op een stoel heeft gezeten. Die door de klas loopt, terwijl hij hardop tegen zichzelf praat. We konden leerkrachten en vader laten zien dat ook Leroy wil zitten, als hij iets mag doen wat hem boeit. We begonnen met een kijkje naar zichzelf in de spiegel en eindigden met het matchen van kleuren. En een juf met een enorme glimlach en een supertrotse vader in tranen. Zijn zoon kan meedoen in de klas. Hij kon niet wachten om het zijn vrouw te kunnen vertellen.

2 months ago
NKC Instituut

Lees- en speelplezier voor de leerlingen van het NKC in Paramaribo. De dozen met materiaal zijn op de plek van bestemming. Dank jullie wel @obs De Klinker en onze donateurs!

Donatie uit Nederland voor het NKC Instituut van Stichting Dutch Down Support Foundation😊💖

WAAR GODS HAND RUST KAN NIEMAND BREKEN😘

Dank u wel mevr Sandra😊

Het is de complete set Veilig Leren Lezen en ook de speelleerset die erbij hoort. Ook veel ontwikkelingsmateriaal voor de kids.
Dank u wel .
Namens al onze nkc sterretjes😊

2 months ago
Photos from Dutch Down Support Foundation's post

Lieve organisatie, GJV De Rank in Nieuw Vennep, dank jullie wel voor de enthousiaste en heerlijke sponsorlunch die jullie vandaag hebben georganiseerd! Alle donaties voor ons nieuwe Kenia project. Superlief!

3 months ago

Kleine verhalen

Net terug uit Mombasa. Kinderen, ouders, leerkrachten... Hoeveel mensen kun je spreken in een week… Heel veel! Hitte en het daarbij behorende stof, armoede… hoeveel indrukken kun je opdoen in een week… Heel veel!
We zijn er vol van. Vol met liefde voor iedereen die we gesproken hebben en die onder hele moeilijke omstandigheden er het beste van proberen te maken.
Hoe kunnen we het beste duidelijk maken dat hulp zo hard nodig is. Dat we zoveel kunnen betekenen met het delen van simpele ervaringen en onze kennis. Misschien met juist de kleine verhalen… We zullen ze delen!

3 months ago

Voor het NKC in Paramaribo zijn wij op zoek naar het volgende boek ... Wie maakt ons blij?

3 months ago
GJV Nieuw-Vennep

En toen kregen we een telefoontje .. Of DDSF ermee geholpen zou zijn als GJV (de jongerenvereniging van PG De Rank) een sponsorlunch zou organiseren ...
Ja, heel graag! Wat een hartverwarmende actie!

Wil je je hiervoor aanmelden? Laat het ons weten. Inschrijven kan tot zondag 21 april a.s.

Zondag 28 april organiseert de GJV een Hollandse sponsorlunch. Het geld dat wij hiermee inzamelen gaat dit jaar naar de stichting Dutch Down Support Foundation.
Komende zondag 21 april hebben jullie na de dienst de laatste mogelijkheid om je in te schrijven.

Wij hopen jullie daar te zien!

3 months ago

Vandaag weer naar 2 scholen en ook zij doen mee aan het Mombasa schoolproject dat we starten in oktober. Drie leerlingen zingen als afscheid een lied voor ons! 🙂

3 months ago

Wat een mooie eerste schooldagen in Kenia. De eerste twee scholen die we bezoeken zijn erg enthousiast en verrast over onze werkmomenten met een paar leerlingen. Ze willen graag een tweejarig project met ons aangaan. Vanaf oktober gaan we samen met de leerkrachten en ouders aan de slag met onder andere Small Steps/Kleine Stapjes!

3 months ago
Photos from Dutch Down Support Foundation's post

Voor onze projecten zijn we op zoek naar het Vormenboek van Trijntje de Wit. Wie kan ons hieraan helpen? En wie heeft de pictomethode "Zeggen wat je ziet" en "Lezen wat je kunt" en heeft deze niet meer nodig? Heel graag!

« 1 of 7 »

Close Menu