Samenwerken voor de toekomst.

Blijf op de hoogte van ons nieuws, volg verhalen van onze vrijwilligers en lees hier meer over onze resultaten en onze plannen. Onderstaand is per categorie te vinden aan welke projecten wij werken of gewerkt hebben. Volg ons ook op Facebook om sneller op te hoogte te blijven van onze voortgangen.

Mensen en doelen verbinden

Acceptatie en integratie stimuleren

Kennis en materialen delen

19 hours ago
Photos from Dutch Down Support Foundation's post

Respect!

Vanochtend weer gestart op de Kadzandani school. Samen met de leerkracht gewerkt aan het brengen van structuur in de klas en we hebben met elkaar gekeken wat ieder kind nodig heeft en waar het blij van wordt. Dit is een pittige groep, omdat er veel wisselend niveau aanwezig is en de jongste groep kinderen zeer snel en beweeglijk is. Er wordt onderling veel geduwd, geslagen en geknepen.

We hebben eerst met elkaar de puzzelmatten gemaakt. Dat duurde wel even. Als er een stuk werd aangelegd, werden er aan de andere kant twee afgehaald. Daarna begonnen met de duplo. Supermooi te zien hoe iedereen hier op zijn eigen manier mee aan de slag ging. Er werden torentjes gebouwd en zelfs huisjes. In de andere hoek van de klas gestart met een individueel werkje. Zo konden we deze groep jongste kinderen splitsen en kon de leerkracht zelf ervaren hoe je meer rust krijgt in deze groep. Het maakte heel veel indruk op mij dat deze juf dagelijks alleen met deze groep aan de slag gaat met ... See more

2 days ago
Photos from Dutch Down Support Foundation's post

Niet sprekende kinderen hebben veel te zeggen.

Ook in Mombasa hebben niet sprekende kinderen veel te zeggen. We hebben geoefend met gebaren en Olga en Ali kletsen wat af, behalve voor de foto, daar moet je gewoon naar kijken. We hebben stem geven geoefend door de ballon tussen onze monden in te laten trillen. Als beloning hebben we ermee gebalanceerd op één vinger.
En we hebben pictokaarten geïntroduceerd. Sommigen voeren er meteen hele gesprekken mee. Oefening baart kunst, de eerste kleine stapjes zijn gezet! Morgen gaan we vol energie verder op school.
Groeten, Hanneke

5 days ago
Scholing en ontwikkeling Mombasa/Kenia

projectbezoek 4 t/m 18 oktober

5 days ago

De grote fysiobal

Vandaag hebben we de grote fysiobal op twee scholen geïntroduceerd. Goed voor de coördinatie en de concentratie. Dit heeft weer een positief effect op de auditieve functies en de mondmotoriek. Ook wordt met de bal de oog handcoördinatie geoefend wat weer goed is voor het leren schrijven. Eigenlijk is de grote bal goed voor heel veel. En ook goed voor heel veel plezier!

1 week ago

Vandaag hebben we twee van de vier scholen bezocht. We hebben kennisgemaakt met de leerkrachten en kinderen van de special units van Ronald Ngala en Kongowea. Annette en Christine bezochten Kongowea. We zijn zeer welkom geheten. En wat zijn we hard nodig!

Annette van Ojen is in het dagelijks leven ambulante begeleider bij Middin. Voor twee weken verruilt zij Middin voor Mombasa/Kenia en zet zij met veel liefde en daadkracht zichzelf in om de leerkrachten en ouders de methode 'Kleine Stapjes' bij te brengen. Annette: “het is mooi en gaaf tegelijk dat we leerkrachten de vaardigheden bijbrengen dat deze kids ook kunnen leren. Dat besef is er een klein beetje, maar ze hebben geen idee hoe dit aan te pakken. En daar gaan wij nu net deze twee weken verandering in brengen. Iedereen kan leren. Ook de kids van de special units in Mombasa."

Volg Annette ook via: https://www.polarsteps.com/AnnettevanOjen/2539860-dutch-down-support-kenia/19601257-

1 week ago
Amos en Hanneke

Vandaag was onze eerste dag in Kenia.
Vanmiddag hebben we mee gedaan met de internationale CP dag. Er waren twee ruimtes. In de ene ruimte spraken we mensen in het algemeen over CP en wat er allemaal bij komt kijken. In de andere ruimte konden ouders rechtstreeks advies vragen en hadden wij het bij dit jongetje over de mondmotoriek en beginnende communicatie.
Met kijken, geluid maken en kiezen kun je ook zelf al héél veel vertellen. Een klein druppeltje op een gloeiende plaat, maar zijn lol geeft je energie voor 10.
Blije groet, Hanneke

1 week ago
Photos from Dutch Down Support Foundation's post

4 oktober: de dag van vertrek naar Mombasa. Op de luchthaven Schiphol kwam het enthousiaste projectteam bij een. Nog even een check of alles mee kan en de bagage passend maken, inchecken en vertrekken. 5 oktober trapt het team af in Mombasa op internationale CP dag. Blijf Facebook volgen. We delen hier steeds verhalen van ons bezoek. Succes team: Annette van Ojen, Hanneke Nijdam, Sandra van Duijl en Christine Linders.

Wat is CP?
Cerebrale Parase (CP) is een bewegingsstoornis vanuit de hersenen. Letterlijk vertaald betekent CP hersenverlamming. Het geeft aan dat een deel van de hersenen door een beschadiging niet of anders functioneert dan normaal.

2 weeks ago

In de aanloop naar 4 oktober ...

Met plezier stellen we voor ... Een halfjaar geleden kregen wij per mail een bijzonder mooie vraag van Christine Linders. Christine werkt als fysiotherapeut met specialisatie sensorische integratie bij stichting Siza. Zij vertelde ons dat zij het plan had om het roer een jaar om te gooien en zich te richten op vrijwilligerswerk in het buitenland voor kinderen en volwassenen met een beperking.
Inmiddels is Christine net terug van 5 maanden werken in Ghana en op 4 oktober is haar volgende stop Mombasa.

Christine, welkom aan boord. We zijn heel blij dat je deel gaat uitmaken van het DDSF projectteam. En we wensen je natuurlijk ook veel plezier en succes volgende week in Mombasa!

2 weeks ago

In de aanloop naar 4 oktober ...

Vandaag startte de dag met een mooie app van head teacher @Harold Kadenge, Ronald Ngala Special Unit.

"It was wonderful to meet you in April. We really long to meet again in October for our partnership program. God bless you all and wish you a wonderful day!"

We kijken ernaar uit Harold en zijn collega's weer te zien en samen te werken aan mooie dingen!

3 weeks ago

In de aanloop naar 4 oktober ...

Het contact met Hanneke Nijdam van Logopediepraktijk TaalSpeciaal begon jaren geleden toen zij Laurens logopedie ging geven. Hanneke en Laurens zijn nu nog steeds maatjes. Hanneke is een bevlogen logopediste, een vakvrouw die al heel veel jaren meedraait. Sterker nog Hanneke mag al bijna stoppen. Maar dat is ze nog zeker niet van plan. Dus gaat ze mee 4 oktober op onze mooie liefdevolle missie.

Hanneke, we zijn heel blij met jou aan boord van ons team en wensen je veel succes en plezier in Mombasa!

3 weeks ago

In de aanloop naar 4 oktober ... Mooi nieuws!

In april ondertekenden we een samenwerking met 4 scholen in Mombasa voor het 2-jarig project 'Scholing en Ontwikkeling Kenia'. In oktober gaat deze samenwerking praktisch van start door twee weken intensief samen te werken met de leerkrachten, ouders en zorgverleners, workshops 'Small Steps' te organiseren (ook voor begeleiding thuis) en met elkaar verdere plannen te maken.

Gaandeweg de opstartfase is vanuit de scholen ook het Keniaanse ministerie van onderwijs erbij betrokken geraakt. Het enthousiasme is groot en we zijn verheugd vanuit het ministerie nu een officiële uitnodiging te hebben ontvangen. Ons werkvisum is een feit. Hoe mooi! Een positieve en grote stap voor het project. Door de steun vanuit het ministerie is een verdere stap naar andere scholen in de toekomst makkelijker te maken. We zijn met elkaar op de goede weg. De toekenning voelt ook als een extra steun in de rug voor ons werk als stichting en een verdere stap in ... See more

1 month ago
Middin

Het Mombasa team is compleet! Annette van Ojen, werkzaam bij Middin in Den Haag en gespecialiseerd in Early Intervention en Floorplay, gaat in oktober ook in Mombasa aan de slag. We zijn superblij dat ze met ons meegaat!

Eerder maakten jullie al kennis met de mooie verhalen van Hannie de Vries en Nathalie ter Veer in de serie ‘Medewerkers Middin brengen het kompas naar Kenia’. In oktober zal collega Annette van Ojen afreizen naar Kenia voor een heel ander project. Zij gaat haar kennis en ervaring te delen met betrekking tot de vroeghulp methode ‘Kleine Stapjes’.

#hetgoededoen #doedurfleef #vrijwilligerswerk #kennisoverdracht #ontwikkeling #dutchdownsupportfoundation #earlyintervention #vroeghulp

1 month ago

Nieuwe kleine verhalen uit Mombasa komen snel dichterbij.

Over een maand gaan we vier scholen bezoeken in Mombasa voor ons nieuwste project ‘Scholing en ontwikkeling in Kenia’. We gaan tijdens ons eerste bezoek samen met de leerkrachten en ouders aan de slag met onder andere Small Steps/Kleine Stapjes. Het vrijwillige projectteam voor dit bezoek staat als een huis. We hebben drie gedreven, liefdevolle ervaringsdeskundigen vanuit verschillende vakgebieden aan boord die samen met oprichter en ouder Sandra van Duijl de scholen gaan bezoeken:
- Annette van Ojen, ambulant begeleider early intervention bij Middin
- Hanneke Nijdam, logopedist
- Christine Linders fysiotherapeut gespecialiseerd in sensorische integratie bij Siza
Op 4 september hadden we de gezamenlijke projectaftrap met het projectteam en het bestuur. Komende weken nemen we jullie mee in de verdere voorbereidingen van dit mooie tweejarige project.

2 months ago
dutchdownsupport.nl

Het DDSF jaarverslag 2019 is inmiddels verschenen en is door Prina Blankenberg Edenburg weer in het door haar ontworpen DDSF jasje gestoken. Dank je wel Prina, het jaarverslag is weer prachtig!

Het jaar 2018 was een jaar met veel mooie resultaten, een aantal leerpunten die we hebben kunnen uitvoeren en een jaar waarin de opzet plaats vond voor ons nieuwe project in Mombosa, dat in oktober van start gaat.
Wij nodigen je uit om ons jaarverslag te lezen via de volgende link. https://dutchdownsupport.nl/wp-content/uploads/2019/07/DDSF-jaarverslag-2018.pdf.

Wij wensen iedereen een mooie zomervakantie met veel plezier en saamhorigheid!

3 months ago
Photos from Dutch Down Support Foundation's post

Graag willen we voorstellen …

Met de ondertekening van het Kamer van Koophandel formulier is het een feit: Mariska van Woensel versterkt per deze week het DDSF team/bestuur! Mariska werkt bij zorgorganisatie ‘Ons Tweede Thuis’ als communicatie coördinator. Met haar kennis en ervaring op het gebied van communicatie, operationeel management, evenementen, coaching vrijwilligers en door haar warme persoonlijkheid betekent Mariska veel voor DDSF.
Mariska is getrouwd met Edwin en moeder van Thijs en Noud. “Samen werken aan een beter leven voor mensen met een beperking.”
Mariska we zijn enorm blij met jou als collega!

« 1 of 8 »

Close Menu