Leerkrachten speciaal onderwijs in Mombasa

St. Peter’s the Rock Jr School

Oktober 2015 – heden

Leerkracht met vakdiploma en ervaring!

In Kenia is er één vakopleiding voor speciaal onderwijs. Deze is in Nairobi. Hier heeft ook Gladys Deche, oprichtster en leerkracht van St. Peter’s the Rock Jr. school, haar studie gevolgd.

In juli 2013 bezochten wij deze school in Mombasa. De manier waarop Gladys haar zorgleerlingen les geeft, maakte diepe indruk. Naast het lesgeven begeleidt zij ook de niet geschoolde leerkrachten en zorgt zij ervoor dat de school kan blijven voortbestaan. Alle leerlingen zijn welkom! Ook leerlingen met een beperking die geen ouders meer hebben om voor hen te zorgen. Zij verblijven intern op school, samen met de leerlingen die van ver komen. De school neemt de kosten voor deze kinderen op zich. Gladys heeft er veel eigen middelen in gestopt om haar wens in vervulling te laten gaan: een school voor ieder kind! Op het moment dat wij haar ontmoetten was haar ‘pensioen’ al aardig op.

Wij willen het voor Gladys mogelijk maken dit nog lang vol te houden. Door de vaste donaties, die wij inmiddels mogen ontvangen, kunnen wij de school ondersteunen met een maandelijkse financiële bijdrage. Dit langlopende project is van grote waarde! In 2015 kon Gladys op zoek naar een tweede gediplomeerde leerkracht. De zoektocht duurde lang en was niet eenvoudig. Inmiddels zijn we een jaar verder en is de nieuwe leerkracht gevonden! Kelvin blijkt een geweldige aanwinst te zijn voor de school. Gladys en de leerlingen zijn laaiend enthousiast. Gladys beschrijft Kelvin als een leerkracht die goed les kan geven. En als een leerkracht die pret maakt met de kinderen en met ze speelt en dolt. Inmiddels heeft school ook nog een leerkracht in opleiding kunnen aannemen van de  maandelijkse DDSF donatie. Berichten waar we blij van worden!

Sandra en Antoinette ontmoetten Kelvin in november 2016, tijdens hun bezoek aan de school:

Antoinette vertelt: “Kelvin blijkt een superleerkracht te zijn. De groep van 4 leerkrachten is een hecht team, waarin Kelvin de leiding neemt als het nodig is. Kelvin is enorm enthousiast over Kleine Stapjes. Hij was ontzettend leergierig en ging direct aan de slag met de nieuwe methode. Hij glunderde als de nieuwe aanpak werkte. Het was het duwtje in de rug dat Kelvin nodig had om met zijn collega’s volgens eenzelfde aanpak aan de slag te kunnen.”