Informatiepakket

Informeren ouders en specialisten

Juni 2016 – heden

SDS-informatiepakket aangepast voor Suriname.

Van de Nederlandse Stichting Downsyndroom heeft DDSf toestemming gekregen het SDS-informatiepakket aan te passen voor Suriname. Het is helaas nog zo dat in Suriname de meeste ouders geen diagnose krijgen na de geboorte. In ziekenhuizen is weinig over Downsyndroom bekend. DDSF wil Surinaamse ouders en zorgverleners informeren. Een belangrijke stap naar acceptatie, integratie en ontwikkeling.

Prina Edenburg-Blankenberg en Annette Reigman gaan zich hiervoor inzetten. Prina is zelf moeder van een zoon met Downsyndroom en is net terug na een lang verblijf in Suriname. Zij is grafisch ontwerpster en met haar bureau ‘Prina Ontwerp’ zal zij de informatie voor Suriname aanpassen en in een nieuw jasje gieten. Annette Reigman is directrice van de Annie Crèche, een therapeutisch dagcentrum in Paramaribo voor jonge kinderen met een beperking. De Annie Crèche is vooruitstrevend en zet zich in voor de ontwikkelingsstimulering van kinderen met een beperking.

DDSF met de Annie Crèche

En dit zegt Annette Reigman, directeur Annie Crèche 

“Jonge ouders krijgen niet of nauwelijks informatie over Downsyndroom. Om taboes te doorbreken en ervoor te zorgen dat ouders hun kind vroegtijdig kunnen stimuleren in de ontwikkeling, is het belangrijk dat ouders zo vroeg mogelijk goed worden geïnformeerd. In samenwerking met Dutch Down Support draagt de Annie Crèche graag haar steentje bij aan dit waardevolle project.”