Downsyndrome Support School Suriname

Eerste school voor leerlingen met Downsyndroom

Oktober 2017 – heden

De eerste 8 leerlingen beginnen op 2 oktober 2017 op de Downsyndrome Support School.

In Suriname worden nog steeds kinderen met Downsyndroom thuis gehouden, omdat er te weinig kennis is over hun leermogelijkheden. Een nieuwe school, die dankzij de Dutch Down Support Foundation i.s.m. de WIN groep Suriname is opgericht, brengt hier eindelijk verandering in.

Na vele hectische maanden van voorbereidingen, met elkaar rond de tafel zitten, plannen maken met de WIN groep, skype gesprekken, contact leggen met gezinnen in Nickerie, trainingen verzorgen, vinden van gecertificeerde leerkrachten met ervaring en een groot hart voor onze doelgroep, leermaterialen en speelgoed verschepen vanuit Nederland en het inrichten van de klas, zijn wij supertrots en enorm blij te kunnen zeggen dat maandag 2 oktober 2017 de deuren open gingen van de nieuwe school in Nickerie, de “DOWNSYNDROME SUPPORT SCHOOL”.

De 8 leerlingen waar de school mee start, krijgen hier vanaf deze week 5 dagen in de week onderwijs op maat. De eerste school in Suriname waar dit mogelijk is! Cognitieve en sociale ontwikkeling, en ook acceptatie en integratie zijn de belangrijkste aandachtspunten. Van de ouders wordt ook een grote betrokkenheid verwacht. Sommige kinderen zijn nog niet eerder naar school geweest. We stappen met elkaar een zonnigere toekomst in!

Op onze facebook delen we de ervaringen, indrukken en werkzaamheden van het bezoek van DDSF aan de Down Syndrome Support School in november 2017.